torsdag 16. august 2007
Oppskrifter....?
Når man skal leke student, som jeg skal nå, trenger man mat. Og for å lage mat trenger man oppskrifter på mat. Jeg ber dere (hvis det nå er et flertall som leser denne bloggen) om å sende meg enkle matoppskrifter, så jeg kan overleve dette året uten å måtte spise nudler og pizza annenhver dag! Ikke overvurder meg, send meg utfyllende oppskrifter, la meg få det inn med teskje, oppskrifter på alt mulig rart, fra hvordan koke ris til hvordan koke poteter til hvordan lage en rett og slett grei middag:) Jeg trenger hjelp! Oppskrifter kan sendes til skovis@gmail.com eller ib.skovborg@stud.uis.no På forhånd takk:)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
4 kommentarer:
Hei!
Sjekk Farmors Oppskrifter. Der finner du oppskrifter bl.a. på middagsmat.
Her er et forslag på en god måte å koke ris: Ta såpass med matolje at det dekker bunnen av gryta, varm det opp sammen med en ts salt. kok opp vann på vannkokeren, så det er klart, så freser du 1-1,5dl ris i gryta. når risen blir hvitere, heller du over det kokende vannet og setter fort på lokk og skrur varmen ned på det nestlaveste. Pass på! Når du heller kokende vann på fresende olje, bobler, spruter og damper det noe veldig! Ta ca dobbelt så mye vann som ris. risen er ferdig når vannet er borte. Ca 10min. Risen kan du blande med litt frosne grönnsaker, som du legger i gryta för vannet er trukket helt inn. Ved siden av kan du spise det mest, fisk, kylling, kjött. Pröv deg fram, jeg har klart det!
Klem fra storesöster Cecilie!
P.S: Bare spör hvis du trenger hjelp! Ring og fortell hva du har i frysern/matskapet, og jeg skal trylle fram idéer!
tror det ble for vanskelig for meg...
Mandag = fiskeboller i hvit saus
Tirsdag = lapskaus (fra fryseren)
Onsdag = fiskesuppe (rester fra mandagen)
Torsdag = pannekaker (fra fryseren)
Fredag = pizza
Lørdag = kyllinggryte m/ris
Søndag = Innbakt fiskefilèt
m/poteter og grønnsaker
Wok er godt og enkelt
Frossen torskefilet i biter surres i olje i 2-3 min. Tøm over en pakke frosne wokgrønnsaker og la det surre til alt er tint og fisken er helt kvit. Krydre med sitronsaft og pepper, evnt. litt persille. Kok ris ved siden av. Veldig enkelt, og masse smak.
Fiskegrateng:
Frossen fiskefilet
Makaroni
Kvit saus
Reven ost og strøkavring
Skjær fisk i biter, og kok den lett. Kok makaroni. Lag god hvit saus. Legg lagvis makaroni og fisk, og hell over saus. Avslutt med ost og strøkavring. Stekes i oven på 200 grader i ca 15- 20 min. sunt og enkelt.
Søt kyllingwok
Dette er en god og spicy variant på vanlige kyllingmiddager..
300g Kyllingfilet
2-3cm fersk ingefær (oppkuttet/strimlet)
2ss oliven olje til å steke i
2 stk banan i skiver
0,5dl cashewnøtter
3ss søt chillisaus
Fres ingefær lett i oljen før du tilsetter det strimlede kyllingkjøttet. Stek kyllingkjøttet sammen ingefær, og tilsett banan og nøtter mot slutten av steketiden. Tilsett chilisaus og la det surre 1/2-1 min før servering.
Serveres med ris.
Ikke legg igjen alle pengene dine i en butikk, men gjør dine innkjøp i flere butikker. Kjøp der det er billigst. Ved å handle det som er billig i butikken og heller bruke litt lenger tid på handlingen sparer man en krone her og en krone der. Og det blir det penger av.Brus, kaker og godteri hører helgen til. Til hverdags bruker man vann/saft og frukt. Dersom man ønsker å ha desserter i ukedagene bør man holde seg til frukt.dette er noen gode sparetips:)
Legg inn en kommentar