Min daglige kost er som regel: litt brød med pålegg og et glass melk eller en kopp te til frokost, litt salat på skolen til lunsj, noe frossen-ferdig-mat som jeg bare hiver i stekepanna eller mikroen til middag og noe kjeks el.l. til kvelds. Mandag morgen lagde jeg derimot eggerøre for første gang i mitt liv, og dette uten skriftlig eller muntlig hjelp fra noen! Jeg hadde noen egg og tenkte; "jaja.. vi eksperimenterer litt!" Resultatet ble faktisk ganske bra! Min gode venn Live smakte på røra og mente den var god, men litt for salt å spise uten brød til, altså; "Perfekt for deg, Ida!"
Tirsdag og onsdag gikk jeg tilbake til min vanlige rutine, men så kom torsdag. Og det er torsdag dette innlegget skal handle om! Jeg hadde kjøttdeig i frysern, tomatpuré og pasta i skapet og fant ut at jeg skulle prøve å lage meg pasta og kjøttsaus.
Jeg gikk til butikken og kjøpte løk, mais, salat, paprika og olje. Vel hjemme begynte jeg min lange ferd mot middagen ved å steke kjøttdeig og skjære løk. Da kjøttdeigen var ferdig helte jeg det over i en gryte der jeg også hadde tomatpuré og mais. Jeg lot retten småkoke litt mens jeg begynte på pastaen. Kokte opp vann med salt og olje i og la deretter i pastaen som jeg lot koke i 12 minutter. Videre skar jeg opp salat, paprika og agurk og blandet det sammen til en helt fin salat. Til slutt, som kronen på verket, laget jeg en fransk dressing! 3 spk. vann og 3 spk. olje blandet med dressing-mixen, og middagen var ferdig!
Jeg spiste middagen, og om jeg får si det selv: Det smakte veldig godt! Da har jeg laget min første middag "fra bunnen av" (hvert fall i forhold til den vanlige middagen min) helt alene! Kommentarer fra mine hybel-kamerater (nei, ikke -kaniner) var; "Oj!", "Erru dårlig, eller?", "Gratulerer!", "Har du slått deg?" "Dette kan du leve bra på lenge, eller hvert fall fram til neste gang du lager middag fra bunnen av!" (Jeg: neste gang?) og "Du har stått på kjøkkenet den siste timen, du..". Yes, det tok sikkert en time å lage det, men jeg klarte det! Og det er det viktige ved dette innlegget. Ja, også har jeg jo mat både i dag og i morra da... (man koker alltid for mye pasta..)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
5 kommentarer:
Gratulerer! Stå på, dette ser bra ut, du kommer nok ikke til å sulte. Her hjemme har vi hatt høstens første får-i-kål i dag, med diverse familie-medlemmer på besøk, både gamle og unge.Jeg antar imidlertid at får-i-kål ikke blir det neste du prøver deg på? (Og kanskje ikke kanin-stek heller....?)
Hei Ida!
Jeg har lagt inn bloggen din blandt favoritter, så jeg leser dem inni mellom. Artig at du har prøvd deg på middag, det er mer enn jeg har gjort.Ha en fortsatt god dag.
hilsen pappa.
Hei! Graturlerer med middag!
Gleder meg til neste inlegg, leser med störste fornöyelse hver gang!
Klem fra Cecilie
Hei Ida,
SÅ BRA! Gratulerer - hva du får til!O Tor og jeg var hos Agnethe for noen dager siden og spiste pasta med kjøttsaus, hun hadde også kokt l i t t for mye pasta!Jeg har også lagt inn bloggen din på mine favoritter, må følge med hvordan det går med deg, vet du! Klem fra t Sissel
Å, så hyggelig med kommentarer! Merkelig sammentreff da.. at alle disse kommentarene kommer rett etter at mamma har kommentert til meg i telefonen at dere andre ikke kommenterer så mye, og jeg sa meg enig i det.. hehe :) Fint dere leser, ellers er det jo ikke så mye poeng i å skrive :P
Legg inn en kommentar